Vidámság és színes elegancia

Vidámság és színes elegancia

2013. már 15.

Bevallom, mostanában ritkán találkozom olyan ékszerekkel, amelyek megragadnak, sőt esetleg meg is lepnek első pillantásra. A kiegészítő tervezők munkáiról készült fotókat általában hümmögve nézegetem, "szép, szép" és kattintok tovább. Ez alól kivétel a Koria Design, ami üdítő, friss szellőként hatott rám és felrázott az egyhangú kattintgatásból. 

Koria10.jpg

Hogy miért? Egyszerűen, mert végre valami ötletes, vidám, laza dologgal találkoztam. Nem akar többnek mutatkozni, mint ami. 

Koria7.jpg

A tervező, Roskó Marcsi éppen Japánban van, ahol igyekszik minél több művészeti, designnal foglalkozó helyet, közösséget felderíteni, ilyen (vagy akár nem csak ilyen) érdeklődésű emberekkel ismerkedni. Tavasszal pedig kiállítások, vásárok szereplője lesz. Emellett pedig hobbijával, a kortárs tánccal foglalkozik, áprilisban a kiotoi Kortárs Tánc Fesztiválon vesz részt. 

Amikor pedig itthon van, akkor -immár tíz éve- ékszertervezéssel tölti az idejét. Néhány éve talált rá a selyemre, és kezdett el festeni rá. Minden mintát ő tervez, keveri ki a megfelelő színeket és festi meg a fehér selymet. 

Koria5.jpg

Koria4.jpgKoria6.jpg

"Az alkotás összes szakaszát nagyon szeretem, de leginkább az hoz lázba, amikor egy ötlet, egy koncepció megszületik a fejemben, és elkezdek rajzolgatni, anyagmintákat, előzetes modelleket készíteni. És persze azt is nagyon jó látni, amikor elkészült az, amit elképzeltem, és a kezemben tarthatom." - mesélte Marcsi. 

Szinte minden inspirálja a tervezésben, a Bubbles kollekció megszületésére például a természet formái, színei hatottak. Ezzel szemben az arcos ékszerek inkább filmes és irodalmi élmények leképeződései. Marcsi nem köti meg a saját kezét, külföldi utazásai során megtanulta, hogy nem létezik mindenható vonulat, hiszen mindenhol más a domináns, és a szépség, az eredetiség, a minőség sokféle formát ölthet. 

Bubbles02.jpgBubbles01.jpg"Az életszeretetet és a gondolatiságot szeretném hangsúlyozni velük, illetve azt, hogy az ékszer is lehet összekötő kapocs az emberek között, aminek köszönhetően elindulhat egy beszélgetés, ismeretségek születhetnek."

A színeken és a formákon kívül az anyaghasználat miatt lopta be magát a szívembe a Koria Design. Selyem és pamut. Igazi tavaszias, nyárias anyagok! Bár Marcsi messzire utazott, ékszereit változatlanul megtalálhatjuk a WonderLABben

Fotó: Benkő Katalin
Smink: Benkő Katalin
Modellek: Mák Viktória és Borsos Ágnes