Vedd meg a világ első 3D-nyomtató tollát!

Vedd meg a világ első 3D-nyomtató tollát!

2013. feb 23.

Ez a legjobb fejlesztés, amivel mostanában találkoztam! Az elmúlt napokban már jónéhány fórumon megjelent a híre, de talán van, akinek újdonság :) A 3D nyomtatás hónapok óta lázban tart, szerintem ez lehet a legnagyobb hatással a jövőnkre: emberi szervek nyomtatásával kísérleteznek, a Holdon építkeznek a segítségével vagy egyszerűen csak megváltoztatja a fogyasztási szokásainkat. No de ez megérdemel majd egy külön bejegyzést...

3doodler.jpg

A 3D-nyomtató tollról készült videó magáért beszél, leginkább annyit tudok hozzátenni, hogy félelmetes! Na jó, íme néhány infó róla:

  • A Kickstarteren debütált néhány napja és már elérte finanszírozási célját, a 30 ezer dollárt, 20-szorosan
  • A toll maga műanyagból készült, benne a tinta pedig olyan akárcsak egy 3D nyomtató. Ahogy rajzolsz vele a levegőbe, úgy kiáramlik a tollból, egy integrált ventilátor lehűti és azonnal megszilárdul.
  • Csupán néhány centis, de nem árt óvatosnak lenni, mert a fém hegye 270 fok forró is lehet. 

Ha szeretnél azok közé tartozni, akik először foghatják a kezükbe a tollat, akkor a Kickstarteren beléphetsz a támogatók közé, és 75 dollárért már egy teljes csomaghoz juthatsz, ami tartalmazza a tollat, 2 csomag színes műanyagot, és még a nevedet is megemlítik hálából. De nem árt sietni, gyorsan bővül a lista, már csak 800 szabad toll van ebben a kategóriában.