Mire jó a dekortapasz?

Mire jó a dekortapasz?

2013. jan 27.

Kérdezte tőlem több ismerősöm, amikor említettem, hogy rendeltem néhány dekortapaszt. A válaszom általában az volt, hogy bármire. És tényleg! Közhelynek hangzik, de olyan rizspapírból készült dekorációs eszközről van szó, amely használatának csak a fantázia szab határt. 

tape04.jpg

Két hazai oldalt találtam, ahonnan dekortapaszt lehet rendelni. Az egyik a Dekortapasz.hu, a másik pedig a Coloring  Tape. Tapasztalataim szerint a kettő közt lényegében csak a választék a különbség, ugyanolyan egyszerű volt a rendelés, szinte ugyanannyi volt az ára és ugyanannyi idő alatt érkezett meg mindkét helyről a szalag, és nagyjából egyforma minőségűek is. Úgyhogy érdemes mindkét oldal kínálatát végigböngészni. Én egy fekete, egy türkiz, egy fekete-fehér pöttyös és egy kék csipkemintás szalagot rendeltem, majd nekiálltam kipróbálni a lehető legtöbb felületen. Más szóval összeragasztgattam otthon, amit csak értem...

tapasz02.jpgtapasz03.jpg

A maszkoló szalagot 1925-ben találta fel Richard Drew, a 3M dolgozója. Felfigyelt arra, hogy a festés során az autókra ragasztott szalag nem megfelelő, túl erősen tapadt és lerántotta magával a festéket is. Ezek a kis sérülések tovább növelték a felújítással járó költségeket. Drew rájött, hogy szükség van egy szelídebb, gyengédebb ragasztószalagra. Ebből alakult ki később a dekorációs tapasz, amely nem hagy nyomot maga után és nem húzza le a festéket. 

tape12.jpg

Bár sok oldal ajánlja a különböző kütyük díszítésére, ám a gyakorlatban nem a legelőnyösebb felület hozzá. Hiszen a telefont betesszük a zsebünkbe, a táskánkba, a laptopot belegyűrjük a tokjába, és eközben néhány nap után felszakad, lejön róla a tapasz. 

tape16.jpgtape02.jpg

Sokkal jobb ötlet, ha inkább vázát, üvegeket, ajándékot, szekrényajtót, villanykapcsolót, esetleg asztalkát díszítünk vele, vagy képkeretet készítünk a falra.

tape11.jpgtape03.jpgtape09.jpgtape06.jpgtape13.jpgtape01.jpg

Ha ti is színesebbé varázsoltatok már valamit dekortapasszal, küldjétek el a fotóját és osszuk meg egymással a jó ötleteket!

fotók: via Pinterest