Növényvakolat

Növényvakolat

2013. jan 20.

Bár elsősorban az otthonos, bensőséges hangulatú házakat kedvelem, ez egyáltalán nem mondható el a most következőről, mégis tetszik. Tetszik, mert megfogott a játékossága. Külsejét növények borítják, belsejét üvegfalak szelik, tetején pedig a szobákba beleső üvegpadlóval ellátott úszómedence terül el. Gyermeki énem valószínűleg órákig elszórakozna ezzel. 

noveny01.jpgnoveny02.jpgnoveny04.jpg

A négy szintes House Patrocínio Lisszabonban épült meg Luís Rebelo de Andrade, Tiago Rebelo de Andrade és Manuel Cachão Tojal építészek tervei alapján. A szögletes üveg épületet az oldalát borító több mint 4500 növény teszi természetesebbé. Ráadásul a körülbelül huszonötféle különböző ibériai és mediterrán növény nem csak textúrát ad a háznak, hanem illatossá varázsolja a környéket. 

noveny10.jpgnoveny09.jpgnoveny11.jpg

Az utcafronton kapott helyet a garázs és a gépek, az első emeleten a család magánlakrésze van, míg a másodikon a közösségi élethez szükséges szobák találhatóak. A harmadik emeleten pedig egy üveg kilátó és egy különleges kialakítású medence várja a kíváncsi úszókat. Bár a fotók alapján kicsit keskenynek tűnik a hely az úszáshoz, leginkább végigkúszni lehet ezen a medencén. 

noveny03.jpgnoveny07.jpgnoveny05.jpgnoveny06.jpgnoveny08.jpg

A medence aljára néhány üvegkört építettek be, ezeken keresztül extra fény jut be a legfelső emelet szobáiba, a fent lubickoló pedig beintegethet az alatta tévét nézőknek. Vagy rémisztgetheti őket...

noveny12.jpg

forrás: ultimasreportagens