Veszélyesen gyönyörű - otthon a sziklákon

Veszélyesen gyönyörű - otthon a sziklákon

2013. jan 17.

Rhode Islanden rendkívül szokatlan látvány fogadja az arra járót: egy magányos ház terül el a tenger közepén álló szikla tetején. A tulajdonos Henry Wood, aki saját erejéből formálta környezetbarát otthonná a házat. 

clingstone-mansion.jpg

Wood és felesége negyven éve vásárolta meg a Clingstone-nak keresztelt épületet, ami korábban húsz évig állt üresen. A házaspár azóta arra szánta ideje nagy részét, hogy helyreállítsa és átalakítsa a tíz hálószobás kúriát. 

clingstone-mansion01.jpgclingstone-mansion04.jpgclingstone-house-on-a-rock.jpghouse-on-a-rock.jpgclingstone-water-view.jpg

Ez idő alatt sikerült néhány feladatot teljesen befejezniük, például szélmalom került a ház tetejére, amely áramot termel, maguk állítják elő a meleg vizet és még komposztálót is elhelyeztek. A család szerint a ház teljesen "zöld". Ennek ellenére nem állandó lakhelyük, Woodék csupán a hétvégéket töltik itt tavasztól őszig, kivéve ha bérlők érkeznek közelről megtapasztalni a tengert. Az épületből lélegzetelállító 360 fokos kilátás nyílik a hömpölygő vízre, amelyben órákig lehet gyönyörködni. Feltéve, ha épp nem dolgozik az ember, ugyanis olykor csoportos munkára  ide vonulnak el a kreatív emberek ötletelni. 

clingstone-mansion02.jpggreen-home-rhode-island.jpgclingstone-mansion03.jpg

A természet erejének megtapasztalása, és az azzal történő együttműködés valóban egyszerre teszi rémisztővé és ugyanakkor lenyűgözővé a házat. 

forrás: Boston.com