Külföldön is nagy siker a magyar játék

Külföldön is nagy siker a magyar játék

2013. jan 16.

Mennyivel jobb egy olyan társasjátékot körbeülni az asztalnál, amit a készítője is szívvel-lélekkel alkotott, mint egy olyat, amit a nagyközönség ízlésének megfelelve ezresével gyártanak világszerte?! A válasz egyértelmű.

marbushka10.jpg

"Ha független művésztől vásárolsz, többet veszel egy képnél, egy novellánál, egy dalnál. Megveszed tőle egyúttal órák ezreit, amelyeket kísérletezéssel töltött, és megveszed elkövetett hibáinak százait is. Napokat, heteket, hónapokat, éveket veszel, amelyek kudarcokkal és örömökkel teltek." Rebekah Joy Plett

Kevéssé tudnám ezt jobban elmondani... Mindezek fényében hatalmas örömmel töltött el, amikor rátaláltam a Marbushka Játék Manufaktúrára és ezzel együtt különleges csodavilágára. Ritkaságnak számít manapság, hogy egy játékban a kreativitás és a minőség egyaránt megtalálható, ráadásul mindez egy rohamosan fejlődő, elismert vállalkozást eredményezzen. Bohony Beatrixnek és Zöld Lászlónak, no meg kislányuknak, Bojkának sikerült ezt megvalósítania!

marbushka01.jpgmarbushka08.jpg

A Marbushkának már a neve is játékos, ugyanis angolul az üveggolyóra utal. A három évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult "játékgyár" nem csak különleges grafikáinak köszönhetően lett gyorsan sokak kedvence, hanem az általuk képviselt szellemiség révén is. A szülők hisznek abban, hogy a gyermekek számára a tárgyi kultúra megismertetése legalább olyan fontos, mint az együtt töltött idő és a csapatmunka. Ahol pedig ez a kettő találkozik, valahol ott helyezkedik el a Marbushka. 

marbushka07.jpgmarbushka05.jpgmarbushka04.jpg

A kínálatot főleg táblajátékok teszik ki, de memóriajátékok, puzzle, fajáték és pörgettyűk is a kollekció részét képezik. Ezek egytől egyig minőségi játékok az ötlet és a kivitelezés szempontjából egyaránt, ráadásul a készítők arra is ügyelnek, hogy az előállítás a lehető legkisebb környezeti terheléssel járjon és csak környezetbarát anyagokat használnak fel. Csoda ezek után, hogy a termékek már külföldön is népszerűek? Szerintem örvendetes, hogy nem csak hazánk több boltjában, hanem például Ausztráliában, Belgiumban vagy akár Finnországban is játszhatnak vele a gyerekek. 

marbushka06.jpgmarbushka02.jpgmarbushka03.jpgmarbushka09.jpg

És nincs megállás: Bojka és anyukája továbbra is gyűjti az inspirációkat és készülnek az újabb játékok, világszerte egyre több gyerek és felnőtt tölti idejét a Marbushka játékait körbeülve, miközben a cég is növekszik. Akár egy szép mese...