Bőr kiegészítők új generációja

Bőr kiegészítők új generációja

2013. jan 07.

Az elmúlt néhány hónapban igencsak elterjedté váltak a bőr kiegészítők, és ezzel párhuzamosan egyre több feltörekvő tervező dobja piacra saját munkáit. 

A hétvégén egy műhelyvásáron voltam, ahol három fiatal designer mutatta be munkáit. A 13. kerületi műhelybe nem volt könnyű bejutni (szó szerint, mivel csengőt nem találtam a kapun, de végül egy ravasz mozdulattal sikerült kinyitni az ajtót), ám amikor már ott voltam a barátságos lakásban, egyértelművé vált, hogy megérte ez a kis nehézség. 

Alapvetően a Blacklist bőrből készült kiegészítőit indultam saját szememmel is megnézni, végül Ducsai Judit ebook tokjából rendeltem egyet, de saragulyas táskái is nagyon ígéretesek. A három márkában egyébként nem csak az a közös, hogy mindannyian bőrrel dolgoznak, hanem az is, hogy a tervezők a MOME-ra jártak, illetve járnak. 

Az Oszvald Lilla és Balla Kriszti által megálmodott Blacklist nyomott mintás, színes bőrkiegészítőket takar. A feszes vonalú darabokat a mintázat teszi dinamikussá és kicsit bohókássá. A téliesebb, sötét színek mellett már a tavaszias hatást keltő világosabb változatok is megtalálhatóak azok számára, akik szeretnének előre bevásárolni. 

muhely01.jpg

Ducsai Judit ötletes, bőrből és textilből álló, változatható Twins táskáit "leraboltál" a karácsonyi időszakban, de elegáns laptop, ebook és telefon tokok még maradtak bőven. Azonban nem csak a megmaradt készletből lehet válogatni, Judit kérésre egyedi anyagot szerez be egy-egy darabhoz. Alkotásait nem csak kreativitás és igényes kidolgozás jellemzi, hanem a praktikusságra is figyelmet fordít, így például gyorsan lebeszélt az általam felvázolt fehér bőr tokról. 

muhely06.jpg

Végül, de nem utolsó sorban Gulyás Sára is megmutatta nekem alkalmi táskáit. "Szép-szép"- gondoltam, amíg csak a külsejét néztem, de számomra igazán az mutatja meg egy táska minőségét, hogy a készítője mennyire figyelt oda a belső kialakítására. Nem kellett csalódnom, selyem zsebet találtam az apró laptáskákban. Sára még csak idén fog végezni a MOME-n, úgyhogy kíváncsian várom, mivel rukkol elő miután szabadjára engedik. 

muhely03_1.jpg