Munka a kertből – különleges otthoni irodák

Munka a kertből – különleges otthoni irodák

2013. jan 01.

Az internetnek köszönhetően egyre több embernek van lehetősége arra, hogy otthonról dolgozzon. Sajnos hazánkban még az az alapvető hozzáállás, hogy a dolgozót kontroll alatt kell tartani, és a munka minősége helyett inkább az irodában így-úgy eltöltött idő számít. Mindenesetre nyugaton egyre elterjedtebbek a “home office-ok”, aminek rengeteg előnye van. Ehhez persze szükség van egy jól kialakított térre…

Érdekesség, hogy az angol kormány arra ösztönözte a Fehér Ház dolgozóit, hogy az Olimpia ideje alatt a közalkalmazottak 40%-a inkább otthonról dolgozzon. A skót Royal Bank követi a példát azt remélve, hogy így kicsit képesek lesznek feloldani a városban uralkodó hétköznapi dugókat.

home01.jpg

Sajnos hazai statisztikáról nem tudok a témában, ám a lifeworknet.com adatai szerint Nagy-Britanniában tavaly 2,43 millió ember dolgozott otthonról. Ez 80 ezer fővel több mint előző évben.

A home office divatja már egy szinttel feljebb lépett a lakás egyik szobájában kialakított dolgozó saroktól, Angliában jelenleg a kerti irodák számítanak “menőnek”. Nem feltétlenül egy árnyat adó fa alá állított asztalkára és székre kell gondolni, hanem kereken guruló, könnyed fa építményekre! Ezeknek nagy előnye, hogy nem korlátozza semmilyen méret, forma vagy építőanyag, sőt akár a vízen is úszkálhat. Ez a környezet rendkívül produktívvá és kreatívvá teszi az embert, akinek így a munka nem nyűg, ami viszonylag kellemes, aktív napi tevékenységek.

garden09.jpggarden02.jpggarden07.jpggarden03.jpggarden11.jpggarden04.jpggarden08.jpggarden05.jpggarden10.jpggarden01.jpg

fotók: Shedworking, Pinterest