Marilyn Monroe utolsó otthona

Marilyn Monroe utolsó otthona

2013. jan 01.

Tavaly volt ötven éve, hogy elhunyt Marilyn Monroe, ám a mai napig ő az egyik legismertebb ember a Földön, és a leggyönyörűbbnek tartott nő.

1962. augusztus 5-én éjszaka pszichiátere találta meg a brentwoodi házának hálószobájában. 36 éves volt.

Egy nappal halála után azonnal megrohamozták az ingatlant a vásárlók, azonnal fél tucat vételi ajánlat érkezett. A 2600 négyzetméteres, egy szintes spanyol stílusú házban körülbelül hat hónapig élt a filmsztár, ez volt az  első saját otthona. Manapság kicsit homályos a ház tulajdonjoga, azonban annyit tudni lehet, hogy utoljára 2010-ben cserélt gazdát az épület, amikor a vételár 3,5 millió dollár volt.

A fehér színű ház 1929-ben épült. Amikor Marilyn Monroe megvette, akkor három hálószobája, két fürdőszobája volt, és még egy különálló vendégházzal is rendelkezett. A legendás színésznő aludt az egyik hálószobában, amely a hátsó kertbe nyílt, a másikban házvezetőnője, Eunice Murray, és a harmadikat “telefon-szobaként” hasznosította. A hátsó udvaron egy vese alakú medence terül el, amit állítólag Monroe sosem használt.

mmhouse.jpgA ház nem sokkal Monroe halála után. Fotó: Popsugar.com

mmbedroom.jpgMonroe hálószobája nem sokkal a halála után, bútorok nélkül. Fotó: Popsugar.com

mmkitchen.jpgA konyha, valószínűleg ablakon keresztül készült a fotó.

marilyn-monroes-living-rm-60s.jpgÍgy nézett ki a nappali, amikor Monroe még a házban élt. A bútorok ma már nem egyeznek, ám a csempézett kandalló nem változott. Fotó: LA Times

Ismerősei szerint hónapokig munkálkodott azon, hogy házából igazi otthont varázsoljon. Nem sokkal halála előtt Mexikóba utazott, hogy autentikus bútorokat és alkotásokat vásároljon – ezek közül néhányat még ki sem csomagolt… Utoljára egy fehér komódra állított ki csekket.

mmhome.jpgMarilyn Monroe a hálószoba ablak előtt.

Volt egy kis gyógynövényes kertje is. A hírek szerint itt a ház falára szerelt egy kis táblát, amin egy latin mondás olvasható: “Cursum Perficio”, vagyis “Utazásom itt ér véget”.

Bár manapság már nem Monroe bútoraival van berendezve a ház, azért érdemes körbenézni benne néhány fotón keresztül!

mm06.jpgmm08.jpgmm07.jpgmm03.jpgmm04.jpgmm05.jpgmm02.jpgmm01.jpgmm09.jpgmm10.jpg